11 miljoen bekers krijgen tweede leven in 2018!

11 miljoen bekers krijgen tweede leven!

PERSBERICHT – De circulaire samenwerking tussen Renewi en Beautiful Cups is succesvol. Samen zorgen wij als partner er voor dat er dit jaar ruim 11 miljoen koffiebekers gerecycled worden.

Met de circulaire samenwerking zijn er reeds meer dan 3.000 bomen geplant in het Indonesisch regenwoud. Door het succes van de samenwerking streven de partners ernaar nog 10.000 bomen extra te planten in het regenwoud, wat gelijk staat aan een CO2 reductie van meer dan 13.000 ton.

Renewi streeft er dagelijks naar zoveel mogelijk afval te recyclen en een tweede leven te geven. De koffiebekers van Beautiful Cups bestaan voor 5% uit kunststof (PE) en voor 95% uit papier karton en zijn daarmee uitstekend geschikt om te recyclen naar een secundaire grondstof. “De bekers worden in speciale zakken ingezameld en naar onze Renewi locatie in Breda gebracht waar ze geperst worden tot balen. Vervolgens gaan de balen naar onze verwerkingspartner WEPA Nederland die middels een speciale techniek het kunststof van de papiervezel scheidt. De kunststof binnenzijde van de bekers wordt in dit proces losgeweekt van de kartonnen buitenzijde waarna er van de papierstroom weer toiletpapier gemaakt wordt. De verbruiker van de koffiebekers kan dit toiletpapier vervolgens weer afnemen en de keten sluiten. De PE-kunststof wordt als aparte stroom gerecycled,” aldus Otto de Bont, Managing Director Renewi Nederland. “Samen met Beautiful Cups bieden we onze klanten een concept aan dat Renewi’s missie en visie concreet maakt. Nieuw leven geven aan gebruikte materialen.”

De koffiebekers van Beautiful Cups zijn voornamelijk gemaakt van karton dat afkomstig is uit bossen die de Forest Stewardship Council (FSC) goedkeurt voor de houtkap. Hierdoor zijn de bekers van Beautiful Cups FSC-gecertificeerd. Daarnaast wordt voor elke 7.000 gerecyclede bekers één nieuwe boom in het regenwoud van Sumatra, Indonesië, geplant. Deze boom slaat op zijn beurt 1 ton CO2 op. Door deze FSC-gecertificeerde beker te gebruiken, wordt er jaarlijks 33.000 kilo regenwoudhout gered van de houtkap. Beautiful Cups en Renewi willen meer dan 13.000 bomen planten – evenredig aan 12 hectare nieuw regenwoud en een CO2 reductie van 13.000 ton. “Het doel van de circulaire samenwerking tussen Renewi en Beautiful Cups is om bedrijven en organisaties te ondersteunen in het behalen van de eigen duurzaamheidsdoelstellingen”, zegt Robert Wolff, CEO Beautiful Cups. “Samen met Renewi zorgen wij ervoor dat de koffiebekers op een duurzame manier worden verwerkt en dragen we bij aan het behoud van het regenwoud.”

Renewi en Beautiful Cups verwachten over drie jaar, jaarlijks meer dan 50 miljoen bekers een tweede leven te geven. Daarnaast worden de koffiebekers van Beautiful Cups vanaf volgend jaar in 10 landen aangeboden en breidt de organisatie ook de projecten die ze ondersteunen verder uit naar de drie grootste regenwouden.

Over Renewi

Renewi, opgericht in 2017 na afronding van de fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV, is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat ideaal is gepositioneerd om een aantal van de belangrijkste milieuproblemen

Waar de maatschappij vandaag de dag mee kampt, op te lossen: het verminderen van afval, het vermijden van vervuiling en het voorkomen van onnodig gebruik van eindige natuurlijke bronnen.Renewi is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange en onderdeel van de FTSE250 index. Met meer dan 8.000 medewerkers in Europa en Noord-Amerika, beschikken we over veel kennis met een uitgebreid aanbod aan afvalmanagement producten en -diensten.

Voor ons is afval een manier van denken, een kans. Wanneer we iemands afval ophalen geven we het een nieuw leven. Voor onze klanten verwerken we een breed scala van afgedankte materialen tot bruikbare producten en grondstoffen, zoals gerecycled papier, metaal, plastic, glas, houtsnippers, compost, energie, brandstof en andere producten.

In dit proces beschermen we de wereld tegen vervuiling, behouden we de eindige natuurlijke grondstofbronnen en stellen we onze klanten in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Met onze brede internationale expertise bieden we onze klanten een uitgebreid productassortiment, gecombineerd met excellente lokale service en aandacht.

Boven alles is ons team betrokken en bevlogen over onze missie: afval bestaat niet! Renewi opereert vanuit vijf divisies:

  • Netherlands Commercial – Inzamelen, sorteren, verwerken en recyclen van bedrijfs- en huishoudelijk afval in Nederland.
  • Belgium Commercial – Inzamelen, sorteren, verwerken en recyclen van bedrijfs- en huishoudelijk afval in België.
  • Hazardous Waste – Verwerken van verontreinigde grond, water en verpakt chemisch afval en gespecialiseerde industriële reiniginsdiensten in Nederland.
  • Monostreams – Managen van diverse afvalstromen gericht op specifieke eindmarkten, zoals glas, electronica, organische en minerale reststromen in Europa.
  • Municipal – Opereren van langlopende contracten voor afvalbeheer met lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Over Beautiful Cups
Beautiful Cups is een internationaal drinkbeker concept waarmee zij bedrijven, organisaties en overheden helpen in hun duurzaamheidsbeleid en het behalen van de doelstellingen van het akkoord van Parijs.

Daarnaast is Beautiful Cups een strategische alliantie aangegaan met het Duitse bedrijf Papstar wat in Nederland onder de naam Conpax bekend is. Met deze alliantie zal Beautiful Cups in alle landen van Europa en daarbuiten op de markt worden gebracht.

Beautiful Cups is partner van FSC, SOS, RSPO, MVO en is oprichter van de stichting Rainforest Forest Projects.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *