Catering verpakkingen

Duurzame catering verpakkingen

In restaurants, op festivals en op de straat is de verandering al duidelijk zichtbaar. Gezond, biologisch, regionaal, vers bereid en ambachtelijke maaltijden. Wat geruime tijd een nichemarkt was, is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Consumenten zitten niet meer te wachten op de standaard gerechten. Deze trend dringt nu ook langzaam door in de cateringbranche. Een goed voorbeeld is de bedrijfscatering; de standaard boterham volstaat allang niet meer, gezonde salades, ambachtelijke soepen en oerbrood zijn de nieuwe standaard. Één aspect die binnen de cateringbranche voor een grote uitdaging zorgt is de prijs / kwaliteit verhouding. Het mag niet te duur zijn, maar het moet wel goed zijn. Deze ontwikkeling zet zich ook in door de verpakkingen.

Duurzame verpakkingen & disposables

De bovenstaande trends spelen een rol bij de ontwikkelingen van duurzame verpakkingen binnen ons bedrijf. Samen met de klant zijn wij voortdurend onze verpakkingen aan het innoveren. Dit is dan ook de reden dat onze 100% Fair-lijn uit meer dan 30 verschillende verpakkingen bestaat. Deze productlijn is geproduceerd van bruin FSC-gecertificeerd, ongebleekt karton. Door de neutrale en bruine uitstraling wordt duurzaamheid extra benadrukt. Het assortiment bestaat onder andere uit snackverpakkingen, hamburger- en noodle boxen, soepcontainers en cateringdozen. De cateringdozen zijn voorzien van een transparant zichtvenster geproduceerd van bioplastic (PLA).

Naast het 100% Fair assortiment bieden wij ook het Good Food assortiment. Ook deze productlijn is gemaakt van FSC-gecertificeerd karton. De wit gebleekte binnenkant en de krijtbord opdruk aan de buitenkant, maakt deze verpakking stoer en tijdloos. Het Good Food assortiment bestaat uit onder andere snackbakjes, panini verpakking, hamburger- en baguetteboxen en cateringdozen.

Naast een breed assortiment van kartonnen verpakkingen en disposables, is het ook mogelijk uw disposable assortiment in te richten met van suikerriet geproduceerde producten. Het pure assortiment beschikt over disposables in verschillende vormen en maten gemaakt van suikerriet. Suikerriet producten zijn erg stevig en gebruiksvriendelijk. De bekers zijn geschikt voor warme dranken en alle producten zijn magnetronbestendig en composteerbaar.

Onze verpakkingen en disposables hebben de volgende voordelen:

  • Multifunctionele verpakkingen;
  • Milieuvriendelijk in productie alsmede in afvalverwerking;
  • Prettiger in gebruik en betere kwaliteit.

Royal Collection servetten 

Om uw gehele catering assortiment compleet te maken, bieden wij ook servetten uit onze Royal Collection. De servetten uit het assortiment zijn geproduceerd van FSC-gecertificeerd papier. En daarom is het een mooie aanvulling bij het 100% Fair of Good Food assortiment.

Maatwerk

Om uw verpakking een eigen uitstraling te geven kunt u voor maatwerk verpakkingen kiezen. U kunt de verpakkingen voorzien van uw eigen huisstijl of logo. Op deze manier maakt u uw verpakking uniek en aangepast aan uw bedrijf. Heeft u interesse in een verpakking bedrukt met eigen huisstijl of logo, neem gerust contact met ons op.

Graag adviseren we u over welke verpakkingen en materialen het beste passen bij uw maaltijden en wensen. Indien gewenst denken we ook mee over de afvalverwerking, besparingsdoelstellingen en hoe onze verpakkingen en disposables een bijdrage leveren aan de duurzame doelstellingen van uw organisatie.

Bezoek onze webshop voor alle verpakkingsmogelijkheden.