Zorg verpakkingen

Zorg verpakkingen & disposables

Als verpakkings- en disposable specialist richten wij ons op groepen waarin de vraag naar verpakkingen, disposables en tafelaankleding groeit. Dit zijn vaak academische ziekenhuizen, algemene ziekenhuizen, GGZ en verpleging en verzorging. In deze verschillende groepen zijn duidelijke verschillen in behoefte aan duurzame disposables.

Duurzame disposables 

Steeds meer academische en algemene ziekenhuizen zijn zichtbaar bezig om een nieuw duurzaam beleid op te zetten. Hierin worden verpakkingen en disposables steeds vaker als vervanger van het porselein ingezet, wat o.a. het waterverbruik sterk verminderd. 

Speciaal voor de zorg is ons Folia assortiment ontwikkeld. Natuur en duurzaamheid zijn de inspiratiebronnen geweest tijdens de ontwikkeling van dit concept. De borden hebben de vorm van een blad en tevens voorzien van bladnerf. De borden, kommen en bekers zijn geproduceerd van suikerriet, wat maakt dat ze 100% composteerbaar zijn. Het bijbehorende bestek is geproduceerd van C-PLA, en daarom kan het gehele assortiment gecomposteerd worden. 

Naast het Folia assortiment bieden wij ook disposables geproduceerd van andere duurzame materialen. Onder het Pure concept vindt u ook diverse disposables in verschillende vormen en maten van de duurzame materialen zoals palmblad of hout. De producten uit beide assortimenten zijn composteerbaar.

Tafelaankleding 

Naast verpakkingen en disposables bieden wij ook tafelaankleding. Met de Royal Collection maakt u de tafel helemaal compleet. Het assortiment bestaat onder andere uit tafellopers, tafelkleden en servetten die FSC gekeurd zijn. De Royal Collection staat bekend om zijn luxe en sfeervolle uitstraling. 

Inmiddels hebben we diverse duurzame concepten bij zorginstellingen geïmplementeerd. Naast het leveren van disposables denken wij ook graag mee in de afvalverwerking en de hygiëne voordelen die disposables te bieden hebben t.o.v. porselein. Bent u benieuwd welke mogelijkheden voor u van toepassing zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met u mee. 

Bezoek onze webshop voor ons gehele Folia en Royal Collection assortiment. Daarnaast vindt u hier ook de producten uit het Pure concept.