Duurzaam

Duurzame Disposables & verpakkingen

Onze duurzame disposables en verpakkingen worden op verschillende aspecten beoordeeld en op het vlak van duurzaamheid actief gepromoot. Van ons totale assortiment is de ecologisch en economisch beste optie het Papstar merk “Pure”. Al onze duurzame artikelen worden op onze webshop actief gepromoot met het “100% Duurzaam” label, aanvullend zijn er tal van items die een beter alternatief zijn dan het reguliere (plastic) assortiment, deze artikelen zijn gecategoriseerd met het “Bewuste keuze” label.

Heeft u vragen over ons assortiment aan duurzame disposables of interesse in ons totale assortiment, neem een kijkje op onze webshop of neem contact met ons op.

Disposables en afval

Afval vormt een continue bedreiging voor het behoud van onze aarde. Met ons assortiment aan servies, bekers en verpakkingen hebben wij hier inherent een aandeel in. Een cruciaal onderdeel van ons beleid is om dit aandeel te minimaliseren. Bio disposables en bio verpakkingen dragen bij aan een gezonde toekomst, door als consument gebruik te maken van biologisch afbreekbare verpakkingen draagt u hieraan bij.

Belangrijk aspect is om naast een verantwoorde inkoop van disposables ook na te denken over de afval verwerking. De meest duurzame vorm is om het afval weer in te zetten als grondstof en daarmee de Circulaire Economie te stimuleren. Het "Van Afval naar Grondstof" programma (VANG) ligt daarbij ten grondslag. Graag adviseren wij u (naast duurzame disposables) ook over het afval beleid van uw organisatie.

Samenwerking met duurzame partners

Het steven naar een duurzame wereld doen wij niet alleen. Daarom zijn wij partner van verschillende organisaties. Bekijk hier onze partnerschappen.

 

Duurzame materialen

De plastic verpakkingen en disposables worden steeds vaker vervangen door producten van hernieuwbare en composteerbare materialen, duurzame disposables. Snackverpakkingen en servies zijn veelal van karton en suikerriet gemaakt en bestek steeds meer van C-PLA en Hout. Een zichtbare verschuiving naar vaak nieuwe grondstoffen, maar waarvan worden deze gemaakt?

Meer informatie over duurzame grondstoffen

duurzame disposables

duurzame disposables verpakkingen, 100% fair assortiment

care4.earth

Circulaire economie

Circulaire Economie

De handel gaat op zoek naar hernieuwbare grondstoffen en starten een samenwerking in de keten om de cirkel zo te kunnen sluiten. Ook Conpax werkt hier graag aan mee om het afval disposables en verpakkingen zoveel mogelijk te reduceren.

Wat is een circulaire economie?

Beautiful Cups

In samenwerking met Beautiful Cups helpt Conpax het verbruik van kartonnen bekers te reduceren door hergebruik te stimuleren. Een reductie van het verbruik zorgt voor een vermindering van houtkap, transport en afvalverwerking. Aanvullend aan deze besparing planten we samen met onze partner SOS duizenden bomen per jaar terug op Sumatra.  Zo helpen we organisaties CO2 neutraal te zijn, dan wel te compenseren. In korte tijd hebben wij een aantal mooie bedrijven kunnen overtuigen van onze producten en diensten.

Beautiful Cups

beautiful cups

Rainforest Sumatra

Pure assortiment duurzame disposables

Papstar Pure

Papstar PURE - Duurzame disposables

Onder de merknaam Pure combineert Papstar een assortiment van duurzame disposables en verpakkingen. De artikelen binnen de Pure serie zijn geproduceerd van verschillende hernieuwbare bronnen, zoals hout, gerecycled- en Virgin Fibre karton, PLA, suikerriet en palmblad. Deze artikelen voldoen dan ook aan FSC certificaten en/of aan de Europese Norm EN13432.

Papstar Pure catalogus

Bewuste keuzes met LCA's

Er is ontzettend veel keuze in food verpakkingen en duurzame disposables, maar welke verpakking of disposable voldoet aan het opgestelde MVO beleid? Welke is composteerbaar of kan worden gerecycled om de kringloop gesloten te houden?

LCA berekeningen op maat

LCA

LCA