Duurzaam

Duurzame Disposables & verpakkingen

Onze duurzame disposables en duurzame verpakkingen worden op verschillende aspecten beoordeeld en op het vlak van duurzaamheid actief gepromoot. Van ons totale assortiment is de ecologisch en economisch beste optie het Papstar merk “Pure”. Al onze duurzame artikelen worden op onze webshop actief gepromoot met het “100% Duurzaam” label, aanvullend zijn er tal van items die een beter alternatief zijn dan het reguliere (plastic) assortiment, deze artikelen zijn gecategoriseerd met het “Bewuste keuze” label.

Heeft u vragen over ons assortiment aan duurzame disposables of interesse in ons totale assortiment, neem een kijkje op onze webshop of neem contact met ons op.

Disposables en afval

Afval vormt een continue bedreiging voor het behoud van onze aarde. Met ons assortiment aan servies, bekers en verpakkingen hebben wij hier inherent een aandeel in. Een cruciaal onderdeel van ons beleid is om dit aandeel te minimaliseren. Bio disposables en bio verpakkingen dragen bij aan een gezonde toekomst, door als consument gebruik te maken van biologisch afbreekbare verpakkingen draagt u hieraan bij.

Het Conpax Take Care concept: Belangrijk aspect is om naast een verantwoorde inkoop van disposables ook na te denken over de afval verwerking. De meest duurzame vorm is om het afval weer in te zetten als grondstof en daarmee de Circulaire Economie te stimuleren. Het "Van Afval naar Grondstof" programma (VANG) ligt daarbij ten grondslag. Graag adviseren wij u (naast duurzame disposables) ook over het afval beleid van uw organisatie.

 

logo-fsc

Certificeringen

Binnen Conpax vinden we kwaliteit en duurzaamheid belangrijk. We leggen onszelf dan ook hoge eisen op. Onze certificaten tonen aan dat wij op een verantwoorde manier omgaan met onze processen en materiaalkeuze.

Certificaten Conpax

Duurzame materialen

De plastic verpakkingen en disposables worden steeds vaker vervangen door producten van hernieuwbare en composteerbare materialen, duurzame disposables. Snackverpakkingen en servies zijn veelal van karton en suikerriet gemaakt en bestek steeds meer van C-PLA en Hout. Een zichtbare verschuiving naar vaak nieuwe grondstoffen, maar waarvan worden deze gemaakt?

Meer informatie over duurzame grondstoffen

duurzame disposables

care4.earth

Take Care concept

De handel gaat op zoek naar hernieuwbare grondstoffen en starten een samenwerking in de keten om de cirkel zo te kunnen sluiten. Ook Conpax werkt hier graag aan mee om het afval disposables en verpakkingen zoveel mogelijk te reduceren.

Het Take Care concept van Conpax