Certificeringen

Certificaten

Conpax beschikt over diverse certificeringen die de kwaliteit van onze producten en dienstverlening onderschrijft. De verpakkingen en disposables van Conpax hebben diverse certificaten.

Deze certificeringen tonen aan dat wij op een verantwoorde manier omgaan met onze processen en materiaalkeuze.
Conpax beschikt onder meer over de volgende certificaten:

FSC®

FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® verzekert dat grondstoffen voor hout- en papiersoorten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Verder wordt er rekening gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Door het verkopen van producten met het FSC label dragen wij als Conpax direct bij aan de bescherming van bossen wereldwijd en daarbij ook aan een leefbare omgeving voor mens en dier.

Bekijk hier ons certificaat

 

FSC-certificering

Kiemplantlogo

Het kiemplantlogo is een label voor biologisch afbreekbare producten en grondstoffen volgens de Europese Norm 13432. Om verpakkingen en disposables als composteerbaar te kunnen benoemen, wordt er ook gekeken naar de mogelijke wijze van afvalverwerking. Wanneer een product voldoet aan de Europese Norm EN13432. betekent dit dat deze composteerbaar zijn in een industriële installatie. Het kiemplantlogo komt vaak voor in combinatie met het OK Compost-label.
Het kiemplant logo is onder andere terug te vinden op ons Folia servies,

 

kiemplant-logo

ISO22000

De ISO22000, ofwel voedselveiligheid managementsysteem, stelt eisen aan een systeem voor voedselveiligheid en is gericht op alle schakels in de voedselketen en de inspectie hiervan.

De standaard bestaat uit drie onderdelen:

  • Eisen voor algemene hygiëne praktijken
  • Eisen voor HACCP conform de betreffende principes
  • Eisen voor een management systeem

Bekijk hier ons certificaat

 

 

iso-22000