Certificeringen

Certificaten

Conpax beschikt over diverse certificeringen die de kwaliteit van onze producten en dienstverlening onderschrijft. Deze certificeringen tonen aan dat wij op een verantwoorde manier omgaan met onze processen en materiaalkeuze. Conpax beschikt onder meer over de volgende certificaten:

FSC® Certificering

Wij leveren verpakkingen met het FSC® keurmerk. Met dit keurmerk garanderen wij dat alle grondstoffen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

FSC doelstellingen:

  •  FSC strijd tegen klimaatverandering.
  •  FSC helpt bij het realiseren van goede arbeidsomstandigheden, schoon water en duurzame handel.
  •  FSC staat voor natuurbescherming met het behoud van het leefgebied van planten en dieren.
  •  FSC staat voor sociale aspecten en komt op voor de rechten van de lokale bevolking. 

Bekijk hier ons certificaat

Kiemplant logo

Met het gebruik van duurzame grondstoffen wordt in de productie nog een stap verder gekeken. Om verpakkingen en disposables als composteerbaar te kunnen benoemen, wordt er ook gekeken naar de mogelijke wijze van afvalverwerking. Wanneer een artikel voldoet aan de Europese Norm EN13432,  betekent dit dat deze composteerbaar zijn. Hierdoor wordt de cirkel rond gemaakt op zowel design, als op het vlak van een weloverwogen keus voor grondstoffen.

Het kiemplantlogo is een label voor biologisch afbreekbare producten en grondstoffen volgens de Europese Norm 13432. Het komt vaak voor in combinatie met het OK Compost-label, wat garandeert dat het product geschikt is om gecomposteerd te worden in een industriële installatie. Dit maakt dat in de praktijk beide logo’s voor afnemers even veel ‘waard’ blijken mits het p-nummer, wat verwijst naar de EN13432 certificering, aan het product hangt.

Verpakkingen-kiemplant-logo

ISO22000

De ISO22000, ofwel voedselveiligheid managementsysteem, stelt eisen aan een systeem voor voedselveiligheid en is gericht op alle schakels in de voedselketen en de inspectie hiervan.

De standaard bestaat uit drie onderdelen:

  • Eisen voor algemene hygiëne praktijken
  • Eisen voor HACCP conform de betreffende principes
  • Eisen voor een management systeem