Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Onze verpakkingen en disposables worden steeds vaker geproduceerd van duurzame materiaalsoorten. Hieronder lichten wij toe welke mogelijkheden er zijn en wat het materiaalsoort duurzaam maakt. Meer informatie over ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de mogelijkheden hiervan in de verpakkings- en disposable branche vindt u op Care4.Earth

Papier & karton

Papier is een natuurlijk materiaal, gemaakt van een hernieuwbare grondstof, namelijk hout. Het bijzondere aan een boom als hernieuwbare grondstofproducent is de grote opslagcapaciteit voor CO2. Deze spelen dan ook een belangrijke rol in de circulaire economie en het nastreven van CO2 neutrale producten.

Meer informatie over papier & karton

hout

suikerriet

Suikerriet

Suikerriet papier wordt gemaakt van de vezels van suikerriet, nadat de suikerhoudende sappen er in de suikerfabriek zijn uitgehaald. Suikerriet is een afvalproduct, aangezien suikerriet niet voor het papier maar voor de productie van suiker (en alcohol) wordt geplant. De hernieuwbaarheid van suikerriet is dan ook groter dan die van hout.

Meer informatie over suikerriet

 

 

PLA

Polylacitide (PLA) is een biologisch afbreekbaar plasticsoort, ofwel bioplastic. PLA, ook wel melkzuur genoemd, is geproduceerd op basis van maiszetmeel. Uit de snelgroeiende maisplant wordt de natuurlijke suiker dextrose gewonnen. PLA kan worden afgebroken in biologische compostering systemen. 

Meer informatie over bioplastic

 

 

Mais

Cassavewortel

C-PLA

C-PLA wordt gemaakt van het zetmeel uit de cassavewortel. Dit is een hernieuwbare, biogebaseerde grondstof. Het materiaal is zeer geschikt voor foodverpakkingen en disposables, zoals travellids en bestek. Het is makkelijk te verwerken en het eindproduct heeft een stabiliteit tot 200 °C.

Meer informatie over bioplastic

Palmblad

Palmblad is natuurlijk afval van de palmbomen. Nu worden de bladeren verzameld en gedroogd om vervolgens als materiaal voor verpakkingen gebruikt te worden. Deze producten zien er stevig, elegant en duurzaam uit. Palmblad is 100% composteerbaar en kan bij het GFT afval.

Meer informatie over palmblad

palmblad