Duurzame verpakkingsmaterialen

Duurzame verpakkingsmaterialen

Onze duurzame verpakkingen en disposables worden geproduceerd van duurzame verpakkingsmaterialen. Deze materialen worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (papier & karton, suikerriet, PLA, CPLA en Palmblad) . Deze artikelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook van hogere kwaliteit dan het doorsnee plastic wegwerpservies.

Duurzame materialen

Hieronder lichten wij toe welke duurzame materialen er zijn en wat het materiaalsoort duurzaam maakt.

Papier & karton

Papier is een natuurlijk materiaal, gemaakt van een hernieuwbare grondstof, namelijk hout. Het bijzondere aan een boom als hernieuwbare grondstofproducent is de grote opslagcapaciteit voor CO2. Deze spelen dan ook een belangrijke rol in de circulaire economie en het nastreven van CO2 neutrale producten.

Meer informatie over papier & karton

hout

suikerriet

Suikerriet

Suikerriet papier wordt gemaakt van de vezels van suikerriet, nadat de suikerhoudende sappen er in de suikerfabriek zijn uitgehaald. Suikerriet is een afvalproduct, aangezien suikerriet niet voor het papier maar voor de productie van suiker (en alcohol) wordt geplant. De hernieuwbaarheid van suikerriet is dan ook groter dan die van hout.

Meer informatie over suikerriet

PLA

Polylacitide (PLA) is een biologisch afbreekbaar plasticsoort, ofwel bioplastic. PLA, ook wel melkzuur genoemd, is geproduceerd op basis van maiszetmeel. Uit de snelgroeiende maisplant wordt de natuurlijke suiker dextrose gewonnen. PLA kan worden afgebroken in biologische compostering systemen.

Meer informatie over bioplastic

Mais

Cassavewortel

CPLA

CPLA wordt gemaakt van het zetmeel uit de cassavewortel. Dit is een hernieuwbare, biogebaseerde grondstof. Het materiaal is zeer geschikt voor foodverpakkingen en disposables, zoals travellids en bestek. Het is makkelijk te verwerken en het eindproduct heeft een stabiliteit tot 200 °C.

Meer informatie over bioplastic

Palmblad

Palmblad is natuurlijk afval van de palmbomen. Nu worden de bladeren verzameld en gedroogd om vervolgens als materiaal voor verpakkingen gebruikt te worden. Deze producten zien er stevig, elegant en duurzaam uit. Palmblad is 100% composteerbaar en kan bij het GFT afval.

Meer informatie over palmblad

palmblad