Palmblad

palmblad-disposables

Palmblad verpakkingen

De palmblad borden en schalen worden gemaakt van de bladeren van de Arekapalm. De palm wordt vooral geteeld vanwege de areka- en betelnoten. De reusachtige bladeren vallen er om de paar weken af. Hierdoor kunnen de bladeren worden gezien als een natuurlijk afvalproduct.

Verwerking van palmbladen

De afgevallen bladeren worden door lokale mensen verzameld, schoongemaakt en in de zon gedroogd. Met een minimaal aandeel aan restvocht worden de gedroogde bladeren met de hand, onder stoomdruk en inwerking van hitte in een eindvorm geperst. Aansluitend wordt het wegwerpservies met de hand bijgesneden, gepolijst en verpakt. De CO2 uitstoot wordt tijdens het verwerkingsproces zo minimaal mogelijk gehouden. Afhankelijk van de leverancier, wordt het water, waarmee de bladeren worden gewassen opgevangen en hergebruikt voor de irrigatie van de plantage. 

Composteerbaar en hittebestendig

De palmblad disposables composteren snel zonder dat er schadelijke stoffen vrij komen. de producten zijn smaakneutraal, waterdicht, hittenbestendig en geschikt voor de magnetron. Doordat palmblad een duurzaam natuurproduct is dat 100% composteerbaar is kan het bij het GFT afval. 

Borden en schalen van palmblad

Serviesgoed van palmblad is verantwoordelijk vanaf de productie. Nog duurzamer kan bijna niet. Elk exemplaar is uniek, want geen twee palmbladeren zijn hetzelfde. In ons assortiment hebben wij wegwerpborden en -schalen met een uniek karakter. De producten zijn smaakneutraal en getest op hun geschiktheid voor gebruik met levensmiddelen.