Papier en Karton

papier-karton

Papieren verpakkingen en kartonnen verpakkingen

Hout is hernieuwbaar, milieuvriendelijke en biologisch afbreekbaar. In vergelijking met recyclingmateriaal bevatten primaire vezels gegarandeerd geen schadelijke stoffen die in het voedsel terecht kunnen komen.

FSC-gecertificeerd

Onze producten worden uitsluitend geproduceerd van FSC-gecertificeerd karton. Het doel van FSC is het bevorderen van milieuvriendelijke, maatschappelijk verantwoord en economisch draagkrachtig beheer van bossen. Bij het beheer van gecertificeerde bossen wordt slechts zoveel hout gekapt als in dezelfde periode weer kan worden aangeplant. het merendeel van het hout wordt daarbij verkregen in het kader van het uitdunnen, wat nodig is om het bos de nodige ruimte te geven, zodat de bomen kunnen ademen en groeien.

Papiercoating op waterbasis

Naast bioplastic coating (biologisch afbreekbaar en composteerbaar volgens EN 13432) is er ook een coating op basis van water. Anders dan bij een bioplastic, ook wel PLA coating, kan een coating op waterbasis samen met de normale papierstroom worden gerecycled. Bovendien vormt de coating een goede vet- en olienbarrière. In combinatie met ongebruikt papier onstaat zo een effectieve, functionele snackverpakking met een natuurlijke uitstraling. De 100% FAIR-lijn is geproduceerd van FSC-gecertificeerd karton en heeft een papiercoating op waterbasis.

Hernieuwbare grondstof

Als natuurlijk materiaal is karton een populaire keus voor allerlei toepassingen. Karton heeft duidelijke milieutechnische voordelen boven het gebruik van kunstmatige plastics, door het gebruik van hernieuwbare materialen, het CO2 bindende karakter en de recyclebaarheid van het materiaal. De hoeveelheid water die gebruikt wordt in de productie van papier is nog steeds een zorgpunt in de industrie en verdient extra aandacht.