Suikerriet

suikerriet-disposables

Suikerriet verpakkingen

Uit de resten van suikerrietplanten die na de winning van het suikersap overblijven, worden mooie en stabiele producten geproduceerd. Doordat suikerriet hernieuwbaar is en tot wel drie keer per jaar geoogst kan worden, is dit een zeer waardevolle grondstof.

Suikerriet is een plant uit de grassenfamilie, die steeds weer bijgroeit. Voor de productie van onze producten wordt de bagasse van het suikerriet gereinigd, vermalen en met water tot een massa verwerkt. Vervolgens wordt deze massa in verschillende vormen geperst.
Suikerriet producten zijn duurzaam, stabiel en stevig en zijn goed te gebruiken voor warme gerechten en dranken. De producten zijn magnetronbestendig en biologisch afbreekbaar volgens de Europese Norm 13432.

Folia

In ons assortiment vindt uw het Folia concept. De lijn is een inspiratie op natuur en duurzaamheid. Het assortiment bestaat uit (koffie)bekers, borden, salade bowls, soepkommen geproduceerd van suikerriet, en bestek geproduceerd van C-PLA. Door het gebruik van deze twee grondstoffen, maakt dat het gehele assortiment 100% compsteerbaar is.

PAPSTAR pure

Speciale vormen voor speciale events. De pure fingerfood-borden en -schalen van suikerriet hebben een buitengewone vormgeving en zijn duurzaam. Verder bestaat het pure assortiment uit stevige borden, schalen, maaltijdboxen en bekers. De pure bekers zijn bijzonder stabiel en hebben een glad oppervlak. Ze zijn geschikt voor warme dranken en kunnen in de magnetron tot 100°C (maximaal 5 minuten) worden verwarmd.