LCA berekeningen verpakkingen & disposables

Bewuste keuzes maken door LCA's

Er is ontzettend veel keuze in Food verpakkingen en disposables, maar welke verpakking of disposable voldoet aan het opgestelde MVO beleid? Welke is composteerbaar of kan worden gerecycled om de kringloop gesloten te houden?

Conpax adviseert

De wereld van verpakkingen en disposables staat momenteel vol in de kijker. Want in het terugdringen van de welbekende plasticsoep en de hoeveelheid zwerfvuil, is de blik vooral gericht op de impact van wegwerpvoorwerpen en verpakkingsmateriaal.

Wij willen u hierin graag adviseren om antwoord te krijgen op de vraag welke materialen dan het meest geschikt zijn. Aan de hand van heldere scenario’s en mogelijkheden helpen wij u zelf een keuze te maken. Wij kunnen aangeven wat er mogelijk is en wat de impact op allerlei dimensies is van verschillende opties. Wij kunnen echter nooit voor onze klant bepalen of zij de focus integraal, op CO2, op water of op maatschappelijke belangen willen leggen.

Daarnaast wordt ook de richting naar een circulaire economie steeds belangrijker en bieden wij ook voor elk product een duurzamere variant of oplossing.

Helderheid en transparantie

We hebben in de achterliggende periode al verschillende adviezen kunnen uitbrengen. Dit varieert van een productvergelijk tussen verschillende bekers, een vergelijk tussen 2 verschillende materialen voor bestek, tot een totaal advies op circulaire aanschaf en verwerking van bekers van verschillende materialen en herkomst.

Met onze LCA-tooling, gebaseerd op de EcoInvent databases, verwerkt en voorzien van algoritmes door Melbourne University is het voor ons mogelijk om deze informatie helder en eenduidig te adviseren naar de klant. Dit gaat altijd langs de elementen van EARTH2: totaal energieverbruik, CO2 uitstoot, de mate van recyclebaarheid, totale massa van het product, hernieuwbaarheid van de grondstoffen en het waterverbruik.

Meer informatie over wat een LCA berekening precies is, is te vinden op Care4.Earth

 

 

Wat kunt u doen?

Bent u op zoek naar meer helderheid over wat u kunt doen met uw huidige producten? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers, of stel Stel uw vraag op onze website. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.