Beautiful Cups

Beautiful Cups

Beautiful Cups: Dé recyclebare koffiebeker!

Samen met u gaan we het Rainforest redden. Hoe? Door anders om te gaan met onze koffiebeker: “Use three times give trees time”. De Beautiful Cup gebruik je minimaal drie keer. Meer mag uiteraard ook. 

Het doel van Beautiful Cups is om het verbruik van kartonnen bekers te reduceren. De reductie van het aantal koffiebekers resulteert in een vermindering van houtkap, transport en afvalverwerking. Van elke doos bekers gaat er een bijdrage naar RainForest Projects. Dit houdt onder andere in dat er voor elke 7.000 verkochte bekers een nieuwe boom wordt geplant.

 

Koffiebeker-beautiful-cups

Standaard Cup

Let’s recycle! De Beautiful Cup is gemaakt van hoogwaardig FSC-gecertificeerd karton met een coating die het mogelijk maakt om de beker om te spoelen en opnieuw te gebruiken. Gebruik maken van deze beker betekent: de Sumantra Orang-oetan Society op Sumantra ondersteunen. De doelen zijn: herplanting van gekapte bossen in het Rainforest en de orang-oetans die zonder ‘huis’ zijn komen te zitten op te vangen en terug te zetten in het wild.

Voordelen:
- Deze koffiebeker is CO2 neutraal;
- Reductie bekergebruik;
- Hernieuwde bebossing regenwoud;
- Besparing op inkoop, handling en afvalverwerking.

'To Go' beker

De To Go Cup is vervaardigd uit duurzaam FSC-gecertificeerd karton en leent zich voor zowel koude als warme dranken. Gebruik maken van deze bekers betekent: Tanzaniaanse lokale bevolking ondersteunen en een bijdrage leveren aan bescherming van bossen door duurzaam bosbeheer.

Beautiful Cups heeft samen met FSC gekozen voor een nieuw rainforest project: Mpingo in Tanzania. Mpingo is een NGO (Niet-Gouvernementele Organisatie) die FSC is gecertificeerd en 40 dorpen in Tanzania ondersteunt met verantwoord bosbeheer. Duurzaam hout oogsten, onder de strenge voorwaarden van FSC, geeft deze dorpen de mogelijkheid hun levensomstandigheden te verbeteren.

Beautiful-Cups-to-go

Hoe kunt u helpen?

Hoe meer cups er worden verkocht, hoe meer geld er is voor rainforest projecten. Het is mogelijk om je gebruikte lege cups via Beautiful Cups op te laten halen.

Binnen Conpax hechten wij grote waarde aan het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan het inzetten van duurzame grondstoffen. Minder verbruik, een correcte afvalinzameling en een actieve bijdrage leveren aan de natuur is net zo belangrijk, dan niet belangrijker. Om deze gedachten te concretiseren is Conpax een intensieve samenwerking aangegaan met Beautiful Cups.