Folia

Folia servies en bestek

FOLIA: Het milieuvriendelijke servies

De Folia-lijn is ontworpen om de verduurzaming binnen de zorg te stimuleren en de patiënt te verrassen, iets wat (gezien de reacties van patienten) gelukt is. In dit ontwerp is de natuur en duurzaamheid een duidelijke inspiratiebron van dit prachtig ontworpen concept. De borden hebben de vorm van een blad en tevens voorzien van een bladnerf, iets wat het concept extra uniek maakt. Naast het feit dat dit concept wordt gebruikt om maaltijden te serveren, is het 2-vaks bord ook toepasbaar als serveerplateau waarmee het multifunctioneel inzetbaar is en het nog meer toegevoegde waarde levert in de catering- en zorgbranche.

Het cateringconcept Folia is ontworpen in samenwerking met het Rijnstate ziekenhuis en fooddesigner Katja Gruijters. Het ziekenhuis heeft met de Folia-lijn de omslag gemaakt van porselein naar duurzaam servies. Door de 2-vaks borden ook toepasbaar als serveerplateau waarmee het multifunctioneel inzetbaar is in o.a. de catering- en zorgbranche.  

Duurzame grondstof

De borden en kommen van de serie Folia zijn geproduceerd van suikerriet, een materiaalsoort welke wat van nature stevig is en 100% composteerbaar. Ook het bestek wordt geproduceerd van een afbreekbaar materiaalsoort, namelijk C-PLA. Wilt u meer weten over duurzame disposables en de bijbehorende grondstoffen? Hiervoor verwijzen we u graag naar: Care4.earth, een speciale website met een uitgebreide uitleg over duurzame disposables.

Het assortiment bestaat uit (koffie)bekers, borden, soepkommen en bestek. Zie de afbeeldingen voor meer informatie of shop het assortiment en onze andere concepten op de webshop.

 

Folia Assortiment