Duurzaam

Duurzame Disposables & verpakkingen

De duurzame disposables en verpakkingen van Conpax worden op verschillende aspecten beoordeeld en op het vlak van duurzaamheid actief gepromoot in onze webshop. Van ons totale assortiment is de ecologisch en economisch beste optie het Papstar merk “Pure”. Het overige assortiment wordt gesorteerd, waarbij duurzame artikelen worden aangeprezen onder de noemers “100% Duurzaam” en “Bewust”.

Afval vormt een continue bedreiging voor het behoud van onze aarde. Met ons biologisch afbreekbaar servies en verpakkingen hebben wij hier inherent een aandeel in, een cruciaal onderdeel van ons beleid is om dit aandeel te minimaliseren. Bio disposables en bio verpakkingen dragen bij aan een gezonde toekomst, door als consument gebruik te maken van biologisch afbreekbare verpakkingen draagt u hieraan bij.

Het steven naar een duurzame wereld doen wij niet alleen. Daarom zijn wij partner met verschillende organisaties. Lees hier verder over de partnerschappen.

Heeft u vragen over duurzame disposables of interesse in ons aanbod van duurzame disposables, neem een kijkje op de webshop of neem contact met ons op.

Duurzame materialen

De plastic verpakkingen en disposables worden steeds vaker vervangen door producten van hernieuwbare en composteerbare materialen, duurzame disposables. Snackverpakkingen en servies zijn veelal van karton en suikerriet gemaakt en bestek steeds meer van C-PLA en Hout. Een zichtbare verschuiving naar vaak nieuwe grondstoffen, maar waarvan worden deze gemaakt?

Meer informatie over duurzame grondstoffen

duurzame disposables

duurzame disposables verpakkingen, 100% fair assortiment

care4.earth

Circulaire economie

Circulaire Economie

De handel gaat op zoek naar hernieuwbare grondstoffen en starten een samenwerking in de keten om de cirkel zo te kunnen sluiten. Ook Conpax werkt hier graag aan mee om het afval disposables en verpakkingen zoveel mogelijk te reduceren.

Wat is een circulaire economie?

Beautiful Cups

In samenwerking met Beautiful Cups helpt Conpax het verbruik van kartonnen bekers te reduceren door hergebruik te stimuleren. Een reductie van het verbruik zorgt voor een vermindering van houtkap, transport en afvalverwerking. Aanvullend aan deze besparing planten we samen met onze partner SOS duizenden bomen per jaar terug op Sumatra.  Zo helpen we organisaties CO2 neutraal te zijn, dan wel te compenseren. In korte tijd hebben wij een aantal mooie bedrijven kunnen overtuigen van onze producten en diensten.

Beautiful Cups

beautiful cups

Rainforest Sumatra

Pure assortiment duurzame disposables

Papstar Pure

Papstar PURE - Duurzame disposables

Onder de merknaam Pure combineert Papstar een assortiment van duurzame disposables en verpakkingen. De artikelen binnen de Pure serie zijn geproduceerd van verschillende hernieuwbare bronnen, zoals hout, gerecycled- en Virgin Fibre karton, PLA, suikerriet en palmblad. Deze artikelen voldoen dan ook aan FSC certificaten en/of aan de Europese Norm EN13432.

Papstar Pure catalogus

Bewuste keuzes met LCA's

Er is ontzettend veel keuze in food verpakkingen en duurzame disposables, maar welke verpakking of disposable voldoet aan het opgestelde MVO beleid? Welke is composteerbaar of kan worden gerecycled om de kringloop gesloten te houden?

LCA berekeningen op maat

LCA

LCA