folia duurzame disposables

Folia: Duurzame & stijlvolle disposables

Folia: Duurzame & stijlvolle disposables

Het nieuwe cateringconcept Folia is ontworpen in samenwerking met het Rijnstate ziekenhuis en Fooddesigner Katja Gruijters. Met het in gebruik nemen van Folia, heeft het ziekenhuis de omslag gemaakt van porselein naar duurzaam servies. Het servies, bestaande uit twee formaten borden en een (soep)kom van stevig en composteerbaar suikerriet, wordt daar toegepast voor het serveren van maaltijden. Het concept is nog volop in ontwikkeling en wordt verder uitgebreid met bijpassende koffiebekers en bestek.

Verduurzaming in de zorg

De Folia-lijn is ontworpen om de verduurzaming binnen de zorg te stimuleren en de patiënt te verrassen. Gezien de reacties van de patiënten is dit goed gelukt! In dit ontwerp is de natuur en duurzaamheid een duidelijke inspiratiebron van dit prachtig ontworpen concept. De borden hebben de vorm van een blad en tevens voorzien van een bladnerf, iets wat het concept extra uniek maakt. Naast het feit dat dit concept wordt gebruikt om maaltijden te serveren, is het 2-vaks bord ook toepasbaar als serveerplateau waarmee het multifunctioneel inzetbaar is en het nog meer toegevoegde waarde levert in de catering- en zorgbranche.

Duurzame grondstof

Folia is geproduceerd van suikerriet, een materiaal welke van nature stevig is, aanvullend hieraan is het 100% composteerbaar. Wilt u meer weten over duurzame disposables en de bijbehorende grondstoffen? Hiervoor verwijzen we u graag naar: Care4.earth, een speciale website met een uitgebreide uitleg over duurzame disposables.

Duurzame tafelaankleding

Het Folia concept komt nog meer tot zijn recht in combinatie met duurzame tafelaankleding, tevens creëert u hiermee een gastvrije sfeer. Voor een overzicht van ons uitgebreide assortiment aan tafelaankleding verwijzen wij u graag naar onze webshop.

Bekijk onze laatste updates en blogs hier.