FSC-25-jaar

FSC 25 jaar: Grote stappen voor het klimaat

FSC 25 jaar: Grote stappen voor het klimaat

Het keurmerk viert dit jaar haar 25-jarig bestaan en meer dan 200 miljoen hectare gecertificeerd bos, oppervlakte van bijna vijftig keer Nederland.

Ambities

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC-NL directeur Liesbeth Gort:  “Het klimaat vormt de rode draad in de strategie van FSC.” De ambities voor de periode 2019 – 2025 zijn meer hout gebruiken, maar wel 100% duurzaam. Aan verantwoord beheerd bos de juiste waarde toekennen die het verdient als leverancier van hout, én als beschermer van klimaat en biodiversiteit.

FSC-ambitie

De drie hoofdlijnen van de strategie van FSC Nederland

Eerlijke prijs

Gebruik van hout/papier zonder keurmerk is zo langzamerhand ‘not done’. In de praktijk zijn er helaas nog te vaak opdrachtgevers die genoegen nemen met niet-gecertificeerd hout/karton/papier. Zij betalen daarvoor dus geen eerlijke prijs. Die prijs komt uiteindelijk voor rekening van  onze kinderen of kleinkinderen.

FSC-gecertificeerde organisaties

Om FSC-gecertificeerd hout en papier te onderscheiden van niet-gecertificeerde (hout)producten moeten alle schakels in de handelsketen gecertificeerd zijn. In Nederland zijn er bijna 3000 bedrijven met een FSC-certificaat, onder andere Conpax BV.

Bekijk hier onze certificaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *